Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Οργανώνουμε την απεργία διαρκείας μέχρι τη νίκη!


Η απόφαση για την απεργία διαρκείας των καθηγητών βγήκε με τεράστια πλειοψηφία. Ογδόντα στις 88 ΕΛΜΕ έβγαλαν απόφαση για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες μέσα απο μαζικές γενικές συνελεύσεις. Οτι και να ψελλίζει ο Αρβανιτόπουλος, 20.000 καθηγητές πήραν μέρος σε αυτόν τον κύκλο των γενικών συνελεύσεων που αποφάσισε το ξεκίνημα του αγώνα. Και την σκυτάλη παίρνουν πλέον οι συνελεύσεις των Δασκάλων που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες για να αποφασίσουν το ίδιο απεργιακό πρόγραμμα, πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απο τις 16 Σεπτέμβρη. 

Η έκρηξη αυτή δεν περιορίζεται μόνο στους χώρους της εκπαίδευσης αλλά είναι πλέον σε όλο το Δημόσιο. Οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ και ΤΕΙ ξεκινάνε με 48ωρες απεργίες και συνεχίζουν με πενθήμερη απο τις 16 Σεπτέμβρη. Το ίδιο και οι πέντε ομοσπονδίες των εργαζόμενων στα ασφαλιστικά ταμεία, οι εργαζόμενοι στις εφορίες και το υπουργείο οικονομικών. Σε μια σειρά απο υπουργεία, έχουν ξεκινήσει καταλήψεις. Στα νοσοκομεία το Συντονιστικό των εργαζόμενων και των σωματείων τους,  καλεί συνελεύσεις αυτην τη βδομάδα για να αποφασίσουν κλιμάκωση μαζί με τους εκπαιδευτικούς. 

Η φλόγα που ξεκίνησε απο την ΕΡΤ, φούντωσε απο την υπόσχεση ότι οι καθηγητές θα προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας απο Σεπτέμβρη, και πλέον έχει αρχίσει να γίνεται πυρκαγιά και απειλεί να κάψει όλη την κυβέρνηση. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν και οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στην ΔΕΘ σε μια απο τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων.

Μπορούμε να ανατρέψουμε την πολιτική τους και την ίδια την κυβέρνηση. Γιατί πίσω απο τις διακηρύξεις του Σαμαρά ότι τάχα «τα δύσκολα τελείωσαν» και πλέον η κυβέρνηση θα αρχίζει «να μοιράζει λεφτά στα θύματα της κρίσης», κρύβεται ο πανικός τους ότι οι μέρες τους τελειώνουν. Η επιμονή τους για το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι παρά ο άλλος τρόπος για να πούν ότι θα συνεχίσουν μέχρι τέλους, τις απολύσεις, τις περικοπές, τη διάλυση της Παιδείας και της Υγείας. Να μετατρέψουμε τους φόβους τους σε πραγματικότητα, οργανώνοντας αποτελεσματικά την απεργία μας για να το επιβάλλουμε.

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΣ
Κεντρικό ρόλο παίζει η ενεργοποίηση και η μαζική δράση των απεργιακών επιτροπών σε κάθε ΕΛΜΕ και σε κάθε διδασκαλικό σύλλογο. Είναι ο μοχλός που θα βάλει σε κίνηση όλους τους συναδέλφους και θα εξασφαλίσει την επιτυχία της απεργίας. Γι’ αυτό χρειάζεται άμεσα και η συγκρότηση της Κεντρικής Απεργιακής Επιτροπής για να πάρει στα χέρια της τη διεύθυνση του αγώνα.
·      Βάζουμε πανό σε κάθε σχολείο και δίνουμε τον τόνο του αγώνα. Μαζικές ομάδες απο την απεργιακή επιτροπή περιοδεύουν σε όλα τα σχολεία. Πείθουν τους πιο διστακτικούς συναδέλφους για να μπουν στην απεργία διαρκείας, και οργανώνουν την περιφρούρηση του σχολείου για να επιβάλλουμε ότι κανένας συνάδελφος δεν θα δουλέψει.
·      Στις 11 Σεπτέμβρη την ημέρα του αγιασμού, διαβάζουμε τα κείμενα των συνελεύσεων μας που απευθύνονται στους γονείς και τους μαθητές. Διεκδικούμε ότι οι αγιασμοί μετατρέπονται σε ανοιχτές κοινές συνελεύσεις - συζητήσεις μαζί με τους μαθητές μας, τους γονείς, τους μαζικούς φορείς.
·      Οργανώνουμε σε κάθε περιοχή συσκέψεις με συλλόγους γονέων, εργατικά σωματεία συλλογικότητες,  για να μπουν ενεργά στο πλευρό μας στην στήριξη της απεργίας. Οργανώνουμε με τους μαζικούς φορείς τοπικές διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις και συναυλίες.
·      Οργανώνουμε εξορμήσεις της απεργιακής επιτροπής σε μαζικούς χώρους δουλειάς της περιοχής μας. Σε Νοσοκομείο, σε Δήμο, σε κάθε χώρο δουλειάς δημόσιο ή ιδιωτικό, για να τον ξεσηκώσουμε, να τον βάλουμε στον αγώνα, να κερδίσουμε τη συμπαράστασή του.
·      Τα απογεύματα, οργανώνουμε μαζικές εξορμήσεις σε πλατείες της περιοχής μας, με ντουντούκες, μικροφωνικές, μοιράζοντας υλικό και καλώντας όλους τους εργαζόμενους στην στήριξη της απεργίας μας.
·      Τέλος αλλά ίσως το πιό σημαντικό, δημιουργούμε σε κάθε ΕΛΜΕ και Διδασκαλικό Σύλλογο αλλά και κεντρικά ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ. Με έκδοση κουπονιών και απεύθυνση στους εργαζόμενους της περιοχής, κάνοντας κάλεσμα σε συλλόγους και φορείς της γειτονιάς, ζητάμε να δείξουν την ταξική τους αλληλεγγύη και να  ενισχύσουν το απεργιακό ταμείο για να μπορεί με τη σειρά του να ενισχύει τους συναδέλφους που έχουν περισσότερες δυσκολίες. 

ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου