Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Εκδήλωση της Τάξης μας για συμπαράσταση στην ΕΡΤ

Εκδήλωση συμπαράστασης στην ΕΡΤ οργάνωσε «Η Τάξη μας» τη Δευτέρα 24 Ιούνη κατά τη διάρκεια της τρίτης μέρας του Συνεδρίου της ΔΟΕ. Ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η Ειρήνη Φωτέλλη, μέλος του ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου Προσωπικού της ΕΡΤ.

Η Ειρήνη ξεκίνησε την εισήγηση της θυμίζοντας τις μάχες που έδωσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ενάντια στην συρρίκνωση και τις απολύσεις.
Τόνισε ότι ένα επιχείρημα που συνεχώς χρησιμοποιείται από τις κυβερνήσεις για να διασπάσει είναι ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ είναι «ρετιρέ». Η ίδια δήλωσε ότι δουλεύει 19 χρόνια και παίρνει 894 ευρώ καθαρά.

Στη συνέχεια εξήγησε πως οι εργαζόμενοι πήραν στα χέρια τους τη διαχείριση του προγράμματος μετά την απόφαση της κυβέρνησης. Αφιέρωσε ένα μεγάλο κομμάτι της εισήγησης της για να περιγράψει πως η συμπαράσταση όχι μόνο προστατεύει την κατάληψη της ΕΡΤ, αλλά έχει βοηθήσει για να ανοίξει ο αγώνας, να γίνει πιο πολιτικός, ενάντια στην κυβέρνηση και την πολιτική της διάλυσης των δημόσιων φορέων.

Έκλεισε την εισήγησή της λέγοντας ότι για να νικήσει αυτός ο αγώνας χρειάζεται η ΕΡΤ να μην μείνει μόνη της. Χρειάζονται απεργίες για να σταματήσει η διάλυση των σχολείων, των νοσοκομείων, για να ρίξουμε την κυβέρνηση.

Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις. Ο Δημήτρης Πολυχρονιάδης τόνισε την ανάγκη για περιφρούρηση τις δύσκολες βραδινές ώρες. Έδωσε παραδείγματα από την προηγούμενη εβδομάδα όπου ο ίδιος βρισκόταν στην ΕΡΤ αφού οι Τοπικές Επιτροπές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ όπου συμμετέχει είχαν αποφασίσει παρουσία με βάρδιες.

Σύνεδρος δάσκαλος από σχολείο της Λειβαδιάς τόνισε ότι το «μαύρο στην ΕΡΤ» ξεσήκωσε ακόμα και συναδέλφους του που θεωρούσαν ότι οι απολύσεις δεν μπορούσαν να αγγίξουν κανένα που κάνει σωστά τη δουλειά του. Άλλη σύνεδρος υποστήριξε ότι αυτή η μάχη έδειξε τα όρια της κοινοβουλευτικής αριστεράς.

Η Ειρ. Φωτέλλη στο κλείσιμο της κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να βάλουν πρόταση στα Πρωτοβάθμια Σωματεία τους να συμμετέχουν στη σύσκεψη σωματείων που είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη 25 Ιούνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου